Blog 1: Kom maar op, 2018!

  • 0
Bax kunst Project11

Blog 1: Kom maar op, 2018!

Tags : 

Beste lezer,

Welkom op de website Project11.frl

U heeft ons gevonden, fijn dat u zo nieuwsgierig bent. Heeft u ook al zo’n zin in het komende jaar? Graag breng ik u op de hoogte van het initiatief van mijn vader Peter en mij, PROJECT 11. Hoe wij tot het opzetten van het prachtige expositiejaar zijn gekomen en wat ons bewogen heeft ons in te zetten voor deze kunstenaars tijdens LF2018.

Project 11

Het is begonnen bij de bekendmaking van Leeuwarden-Fryslân  LF 2018 door de provincie. Al in de euforische stemming van het binnenhalen van dit gigantische evenement hebben wij gemeend de handschoen op te pakken om onze expertise toe te voegen met een ‘mienskips’ initiatief, zoals dit de laatste jaren zo vaak wordt genoemd. Het plan werd al snel duidelijk: Als Bax Kunst investeren in een uitzonderlijke groep kunstenaars, door hen een podium te bieden wat in potentie als “wereldwijd” bestempeld mag worden. Kunstenaars uit de regio, of met Friese roots.

Maar hoe gaan we dit bewerkstelligen dan? En dan ook nog te bedenken hoe wij het hoofd boven het maaiveld zouden krijgen tussen al die andere mooie projecten.
Het centrale onderwerp van PROJECT 11, namelijk de deelnemende kunstenaars, is meteen de reden waarom wij denken dat het aanspreken zal bij het grote publiek: het komt van binnen uit. Uit de Friese regio, waar wat ons betreft talent zit van een zeer hoog niveau. Onze Galerie laat in Sneek zien hoe een kleine provincie zich groot kan presenteren.

In de volgende fase hebben wij alle kunstenaars benaderd waar u als bezoeker zo naar zult uitkijken.
Peter en ik hebben gestreefd  naar een diversiteit in technieken en de juiste combinaties voor de exposities. Er zullen onder meer schilderijen, foto’s, etsen, bronzen beelden, stenen beelden en keramiek te zien zijn.

Uitvoering

Het plannen van PROJECT 11 was bepaald geen sinecure. Er ging bijna een jaar zitten in het selecteren van de juiste kunstenaars, het verenigen van hen, het inschatten van de frequentie van de exposities en de omvang van het project.
Gelukkig mochten wij uitsluitend op positieve reacties rekenen. De kunstenaars die geen gehoor konden geven aan onze benadering, moesten dit beslissen omdat ze simpelweg te weinig kunstwerken hadden om de mooie expositieruimte aan de Singel in Sneek te vullen.

Al gauw waren wij rond met een groep uitzonderlijke kunstenaars die zich verbonden hebben aan de Galerie in 2018. PROJECT 11 staat nu voor de deur. Er komt een prachtige brochure uit die voor meer bekendheid zal gaan zorgen offline. Maar, waar wij ook heel gelukkig mee zijn is de nieuwe website, project11.frl, waardoor we nu ook online uitstekend zijn te vinden. De website is het afstudeerproject van Wiebo, onze Mbo student van ROC Friese Poort in Sneek. Voor zijn eindopdracht Marketing & Communicatie verzochten wij hem om PROJECT 11 een professionele uitstraling te geven, voor alle bezoekers die er in geïnteresseerd zijn. En dat is hem wat ons betreft fantastisch gelukt.

Sponsoren

Om Project 11 voldoende bekend te maken en te ondersteunen hebben wij dit project aangemeld bij LF 2018. Om dit project te bekostigen hebben wij een beroep gedaan op het bedrijfsleven. Het ondersteunen van kunst is van alle tijden en helpt bijdragen aan een hoger niveau van de kunst en cultuur in de directe omgeving. In de oudheid had men hier een speciale functie voor. Een mecenas, ook wel patroon genoemd. Wij zien de deelnemende sponsoren graag als beschermheer of -vrouwe van de exposities. Wij zijn deze bedrijven zeer erkentelijk voor het mogelijk maken van dit project.

Door sponsor te worden geven zij aan achter de promotie van beeldende kunst en -in dit geval- Friese beeldend kunstenaars te staan. Daarnaast helpen zij beeldende kunst en kunstenaars onder de aandacht te brengen.


Wat mag u verwachten als bezoeker van Galerie Bax Kunst in 2018?


Voor de bezoeker verandert er vrijwel niets. Zoals altijd zijn de exposities gratis te bezoeken en zijn wij u altijd van dienst om u te voorzien van meer verhaal bijvoorbeeld, of om advies te geven wanneer u aankopen overweegt.
Ook verandert onze service niet als het gaat om de aankoop van een kunstwerk. U kunt ons altijd vragen naar de renteloze kunstkoopregeling die Galerie Bax Kunst kent. Ook kunt u vrijblijvend een koopoptie nemen op de kunstwerken, waarvan u later in de expositie pas beslist of u deze optie ook wilt lichten.
Het enige wat verandert tijdens PROJECT 11 is dat er in plaats van een expositie opening, ook wel vernissage genoemd, een finissage plaats vind. Het woord verraad het al natuurlijk, het staat voor een feestelijke afsluiter van de expositie.

Ik hoop u nu zoveel mogelijk te hebben geïnformeerd over de happening bij Bax Kunst tijdens LF 2018. Wanneer u nog vragen heeft, zoek mij dan gerust op in de Galerie, Singel 82 in Sneek. Ook kunt u een email sturen naar info@baxkunst.nl en uiteraard zal ik mijn best doen u zo snel mogelijk te beantwoorden. Als laatste wil ik u van harte verwelkomen bij de start van het project op 2 januari 2018 om 16.00 uur.

See you in 2018!

Met hartelijke groet,

Redmer Bax
Galeriehouder


Laat een reactie achter

Toekomstige evenementen

  1. Expositie Hendrink Elings & Evert van Hemert

    november 6 @ 08:00 - december 1 @ 17:00
  2. Expositie Werumeus Buning & Frans Ram

    december 4 @ 08:00 - december 29 @ 17:00

Yepp! This is just a design for your awesome website and i am m sure you gona love